"Sot, më 23 dhjetor, erdhi lajmi i trishtueshëm: në moshën 94-vjeçare, pas një sëmundjeje të gjatë dhe të rëndë, ndërroi jetë konstruktori i famshëm i armëve të vogla Mihaill Kallashnikov", - ka shkruar Zëdhënësi i Presidentit të Republikës ruse Udmurtia, Viktor Çullkov, në faqen e tij në Facebook.