Sipas fjalëve të tij, në këtë delegacion do të përfshihen edhe përfaqësuesit e Ushtrisë së Lirë Siriane.

Në Zvicër për herë të parë do të mbahen bisedimet e autoriteteve siriane dhe opozitës nën kujdesin e Rusisë, SHBA-së, OKB-së dhe një sërë vendeve të tjera të përfshira në procesin e zgjidhjes së krizës siriane. Të premten në Gjenevë filluan konsultimet për përgatitjen e konferencës ndërkombëtare.