Në këto momente atje po zhvillohen luftime të ashpra midis forcave qeveritare dhe militantëve të grupeve "Dzhabhat en-Nusra" dhe "Ushtria e Islamit", informon Ministria.

Autoritetet siriane vunë në dijeni për këtë Misionin e ONAK/OKB në Damask. Ministria e Jashtme ruse dënoi veprimet provokuese që kanë për qëllim minimin e grafikut të largimit të substancave toksike kimike nga Siria.