Pika e fundit e fluturimit të tij do të jetë në Zvicra, shkruan gazeta gjermane "Spiegel".

Është njoftuar se në Zvicër ndodhet bashkëshortja e Hodorkovskit.

Të premten Presidenti Vladimir Putin nënshkroi dekretin për faljen e biznesmenit. Dhe në të njëjtën ditë ish-Kreu i kompanisë së naftës "Jukos" u lirua. Afati i dënimit të tij - 10 vjet e 10 muaj - përfundonte në gusht të vitit 2014.