"Gjatë lirimit Mihaill Hodorkovskij iu drejtua autoriteteve përkatëse me një kërkesë personale për përgatitjen atij të dokumenteve të nevojshme për të udhëtuar jashtë shtetit. Pas lirimit ai fluturoi direkt në Gjermani, ku po kalon trajtimin mjekësor nëna e tij", - informoi Zyra e shtypit.

Biznesmeni ka vuajtur dënimin me burgim i akuzuar për mashtrim dhe evazion fiskal. Sot dekreti për faljen e tij u nënshkruar nga Presidenti i Federatës Ruse Vladimir Putin.