Mjetet financiare në fjalë do të përdoren, në veçanti, për zhvillimin e infrastrukturës, organeve administrative publike, për zhvillimin rajonal, arsimin dhe punësimin.

"Në takimin e ministrave të jashtëm të vendeve të Bashkimit Evropian të kësaj jave, anëtarët e BE-së vunë në dukje përpjekjet që ndërmerren nga liderët e Serbisë dhe Kosovës për normalizimin e marrëdhënieve. Dhe ne duam të ndihmojnë çdonjërin prej tyre për të avancuar nëpër rrugën e vet drejt BE-së. 38.5 milionë € e miratuara sot duhet të kontribuojnë për forcimin e paqes dhe stabilitetit në rajon", - thuhet në deklaratën e Komisionerit Evropian për Zgjerimin dhe Politikën e Fqinjësisë, Stefan Fule.