Në periudhën e krizës dhe në lidhje me humbjen e peshës politike ai u distancua nga filozofia e shkapërdare, prishanike dhe filloi të kursejë, shkruan gazeta. Këtë vit politikani do të kufizohet me një pritje koktej në selinë e partisë së tij në Romë, në të cilën, ndër të tjera, do të marrë pjesë edhe e fejuara e tij e re Francesca Pascale dhe qeni Dudu.

Në vitet e mëparshme festimi i Krishtlindjeve me anëtarët e partisë përfshinte rezervimin e tavolinave në restorant dhe dhuratat e shtrenjta.