Presidenti shtoi gjithashtu se ai shpreson për të ndërtuar me "Greenpeace" një punë të frytshme të përbashkët.

"Përsa i përket zhurmës e bujës rreth anijes "Arctic Sunrise", nuk e kam ngritur unë atë. Atë e ngritën mediat me iniciativën dhe nxitjen e atyre që shkelën ligjin", - tha Presidenti. "Nuk përjashtohet mundësia që aktivistët e "Arctic Sunrise" të kenë marrë porosi (urdhër) për të minuar punën e eksplorimit nga Rusia të shelfit të saj Arktik. Për ne kjo është një çështje mjaft serioze", - tha Putin.