"Ai ka idetë e tij, përfytyrimin e vet për jetën dhe unë nuk e fsheh aspak se Snowden është një person mjaft interesant për mua. Unë mendoj se ai ka arritur të ndryshojë shumë gjëra në mendjet e politikanëve perëndimorë. Ai është i ri, njeri kurioz. Ai ka punët e tij, unë kam të mijat. Ne i dhamë atij mundësinë për të jetuar njëfarë kohe në vendin tonë, por nuk duam të angazhohemi në propagandën anti-amerikane. Në planin operativ ne nuk punojmë me të dhe nuk kemi punuar kurrë", - tregoi Presidenti.