Një nga opsionet e mundshme të kundërpërgjigjes ndaj këtyre veprimeve është vendosja e komplekseve taktiko-operative raketore "Iskander" në rajonin e Kaliningradit të Federatës Ruse, vuri në dukje Presidenti.

"Por komplekset "Iskander" nuk janë mënyra e vetme për t’u mbrojtur dhe për të reaguar, ato janë vetëm një prej elementeve të përgjigjes së mundshme. Edhe pse në segmentin e vet "Iskander" është një nga armët më të efektshme në botë", - tha Putin.