"Sot ne shohim se Ukraina ndodhet në një pozitë tejet të vështirë - në aspektin ekonomik, politik dhe atë shoqëror. Dhe në qoftë se ne themi me të vërtetë se ky është një komb vëllazëror, atëhere duhet të bëjmë atë që do të bënim për të afërmit tanë më të ngushtë dhe ta mbështesim atë në këtë situatë të vështirë", - deklaroi Putin.

Përveç kësaj, Presidenti rus theksoi se vendet e treta nuk duhet të ndërhyjnë në marrëdhëniet e Rusisë dhe Ukrainës dhe të diktojë kushtet e tyre, sipas të cilave duhet të zhvillohen këto marrëdhënie.