Nëse do të dërgohet nga Lituania në Lojrat Olimpike ndonjë delegacion zyrtar dhe cili do ta kryesojë atë, Presidentja nuk ka saktësuar.

"Unë nuk shoh mundësinë politike për të shkuar në Lojrat Olimpike në Soçi" - deklaroi për gazetarët Dalia Grybauskaitė, duke vënë në dukje se e mori një vendim të tillë "duke patur parasysh situatën e krijuar".