Në Ministrinë e Situatave të Jashtëzakonshme (MSJ) njoftuan se në vendbanimet lokale nuk është fiksuar rënie e hirit, për banorët vendas erupsioni i vullkanit nuk përbën asnjë rrezik.

Të martën pasdite, sipas kohës lokale, me një interval prej disa orësh vullkani Shiveluç hodhi dy kolona hiri në një lartësi prej 5 dhe 6 km mbi nivelin e detit.