Sipas fjalëve të tij, Ambasada ruse dhe Ministria polake e Punëve të Jashtme, e cila po merret me koordinimin e kësaj çështjeje, po shqyrtojnë përcaktimin e formës së zgjidhjes së saj në gjendje funksionale.

"Ne shpresojmë shumë se falë një metode të tillë rregullimi ky incident trishtues do të ezaurohet", - tha Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme të Polonisë.