Ai konfirmoi se është takuar me Zëvendëskryetarin e Bordit, Drejtorin e Përgjithshëm të "Gazprom eksport" Aleksandër Medvediev dhe përfaqësuesin e Ministrisë së Energjetikës të Federatës Ruse, pas së cilës Komisioni ka marrë "notën dhe detyrimet zyrtare" të palës ruse, të cilat në Bruksel po fillojnë t’i analizojnë.