Japonia ka ndërmend të blejë avionë zbulimi, avionë të transportit ushtarak, konvertoplanë, automjete luftarake për desantim.

Riarmatimi i Forcave të Vetëmbrojtjes të Japonisë dhe dislokimi i një pjese të konsiderueshme të armatimeve në jug të vendit, siç theksojnë ekspertët, ka për qëllim frenimin e aktivizimit të Kinës në Detin e Kinës Lindore.