Ndërkohë, Përfaqësuesja e Lartë e BE-së për Punët e Jashtme dhe Politikat e Sigurisë, Catherine Ashton, deklaroi se ajo arriti të evidentojë në bisedimet me Presidentin Viktor Janukoviç, se cilat probleme ekonomike afatshkurtra e penguan Ukrainën për të nënshkruar Marrëveshjen e Stabilizim Asocimit me BE-në.

"Unë mendoj se ne mund të punojmë së bashku me të (Viktor Janukoviçin, pra) për zgjidhjen e këtyre probleme", - deklaroi Catherine Ashton.