Emërimin e saj, gjatë votimit të fshehtë, e mbështetën 462 prej 621 deputetëve. Merkel kryeson qeverinë gjermane që nga viti 2005. Mandati i aktual i Kancelares u bë i tretë rresht për Merkel.

Më vonë, po sot, Angela Merkel dhe anëtarët e tjerë të Kabinetit të Ministrave do të bëjnë betimin.