Putin pozicionohet në rreshtin e parë të vlerësimit të popullaritetit të politikanëve rusë dhe figurave publike duke filluar që nga viti 1999.

Sipas rezultateve të sondazhit të kryer më 7-8 dhjetor në 43 subjekte të Federatës Ruse, në 100 vendbanime me përfshirjen e 1.500 të anketuarve, 32% e tyre e quajtën Putinin si "Njeriun e Vitit".

Që nga viti i kaluar rejtingu i Putinit është rritur me 6 për qind (nga 26% në vitin 2012).