Për këtë deklaroi Kreu i MPJ-së së Rusisë Sergei Lavrov pas takimit me Ministrat e Jashtëm të vendeve të BE-së.

"Në BE ka një numër të madh vendesh, të cilët besojnë se situata me Ukrainën duhet të diskutohet medoemos në format tripalësh - tha Ministri rus. - Ukraina është një nga partneret më të mëdha ekonomike të BE-së dhe Rusisë. Dhe do të ishte e logjikshme, që para se të ofroheshin gjithfarë skemash të bashkëpunimit të Ukrainës me Bashkimi Evropian, të interesuarit të ulen në tryezën e bisedimeve dhe të analizojnë me kujdes se në çfarë pasojash ekonomike mund të sjellë aplikimi i skemave të tilla".