Fabius deklaroi për këtë në On Air-in e Radio Franca, por nuk e pa të arsyeshme gjatë kësaj të japë më shumë detaje dhe të shpjegojë arsyet e këtij vendimi.

Më parë Presidenti i Gjermanisë, Joachim Gauck, vuri në dijeni autoritetet ruse se ai nuk do të vijë në Lojrat Olimpike Dimërore në Soçi.