Sipas njoftimit të Agjencisë informative shtetërore KCNA, Jang Sung-Taek i pranoi të gjitha akuzat e ngritura kundër tij, kryesorja prej të cilave ishte tradhti kombëtare.

Sipas mendimit të analistëve në Seul dhe Tokio, ekzekutimi i 67-vjeçarit Jang Sung-Taek, i cili ishte martuar me motrën e vogël të Kim Jong-Il, është e lidhur me intensifikimin e luftës për pushtet në RPDK.