Sipas fjalëve të tij, protestuesit, midis të cilëve ka shumë minatorë dhe metalurgë, po udhëtojnë drejt kryeqytetit ukrainas hipur në trena, autobusë dhe me transport privat.

Sipas fjalëve të Igor Çiçasov, situata në rajonin e sipërpërmendur është normale, por njerëzit duan të shprehin qëndrimin e tyre ndaj asaj që po ndodh në Kiev. "Sepse Sheshi i Pavarësisë (Majdani) nuk është e gjithë Ukraina. Ne duam që zëri ynë të dëgjohet", - theksoi ai.