"Kjo është diçka krejtësisht e paimagjinueshme, kur shikon se si ministra veprues të huaj, komisionerë evropianë shkojnë në Sheshin e Pavarësisë në Kiev. Unë mendoj se në shekullin XXI nuk mund t’i lejosh vetes një sjellje të tillë për postin që mban", - theksoi ai.

Sipas fjalëve të Medvediev, Rusia dëshiron që ukrainasit t’i zgjidhin vetë problemet e tyre, që të përpunojnë me konsensus një vendim të konsoliduar, që ata të mos i pengojë në këtë punë dhe të mos i marrin sovranitetin Ukrainës.