Në këtë takim planifikohet diskutimi i perspektivave të marrëdhënieve Rusi-BE. Vëmendje e veçantë do t'i kushtohet në të promovimit të regjimit të udhëtimit pa viza për qytetarët, bashkëpunimit energjetik dhe rezultateve të Samitit të 28-29 nëntor të "Partneritetit Lindor" të BE-së në Vilnius të Lituanisë.

Është planifikuar që të ketë edhe një shkëmbim pikëpamjesh mbi një sërë çështjesh aktuale ndërkombëtare, duke përfshirë Iranin, Sirinë dhe Ukrainën.