Anijet e marinës ushtarake ruse nga 18-20 dhjetor do të marrin pjesë në stërvitjet e përbashkëta të kërkim-shpëtimit. Nga ana e palës japoneze në to do të përfshihen shkatërruesi (destroyer) "Shirane", motoskafi raketor "Hayabusa" si dhe anije ndihmëse.