Ai citoi filozofin rus Nikollai Berdiajev, i cili ka shkruar se "kuptimi i konservatorizmit nuk konsiston në faktin se ai pengon lëvizjen përpara dhe lart, por në atë se ai pengon lëvizjen prapa dhe tëposhtë, drejt errësirës ​​kaotike".

Presidenti shprehu keqardhje në lidhje me faktin që tani në disa vende të botës evidentohet procesi i shkatërrimit të vlerave tradicionale, po rishikohen normat e moralit dhe etikës.