"Ne nuk pretendojmë për statusin e superfuqisë, që perceptohet si njëfarë pretendimi për hegjemoni globale apo rajonale, nuk cënojmë interesat e askujt, nuk imponojmë patronazhin, mbrojtjen tonë, nuk përpiqemi të mësojmë askënd se si të jetojë, por ne do të përpiqemi që të jemi një vend lider, duke mbrojtur të drejtën ndërkombëtare, duke siguruar respektimin e sovranitetit kombëtar, pavarësisë dhe identitetit të popujve", - tha Putin në mesazhin e vet të përvitshëm drejtuar Asamblesë Federale.