Sipas fjalëve të Presidentit, Rusia ndjek me vemendje të përqendruar rritjen e potencialit ushtarak të vendeve të tjera dhe është në gjendje për t'iu përgjigjur çdo sfide si politike, ashtu dhe teknologjike.

Ai njoftoi gjithashtu se aktualisht Rusia po krijon sistemin global kozmik të zbulimit ​​dhe të shënjestrimit.