"Votimi nuk do të bëhet", - deklaroi Ministri i Drejtësisë i Spanjës, Alberto Ruiz-Gallardón.

Më parë, po sot, Presidenti i Katalonjës, Artur Mas, njoftoi se autoritetet e rajonit ranë dakord në lidhje me datën e mbajtjes dhe pyetjet që do të paraqiten në referendum: "A dëshironi Ju që Katalonja të bëhet një shtet?" dhe "Nëse po, atëhere do të donit Ju që Katalonja të bëhet shtet i pavarur?".