Siç njoftoi shërbimi për shtyp i Partisë "Batkivshina" ("Atdheu"), në këtë takimi ishin të pranishëm Kreu i fraksionit parlamentar të "Batkivshina" Arseni Jacenjuk, Udhëheqës i Partisë "UDAR" ("Goditja") Vitali Klipko (Klitschko) dhe Lideri i Partisë "Svoboda" ("Liria") Oleg Tjagnjibok.

Të martën Ashton vizitoi Sheshin e Pavarësisë (Majdanin) të Kievit, ku po vazhdojnë aksionet e protestës, si dhe u takua me Presidentin ukrainas Viktor Janukoviç.