Në këtë deklaratë vihet në dukje se Ndihmës Sekretarja e SHBA-së Victoria Nuland u ka shpjeguar në mënyrë mëse të qartë bashkëbiseduesve të saj rusë: SHBA-ja mbështet zgjedhjen evropiane të Ukrainës, zgjidhjen jo të dhunshme dhe të drejtë të krizës aktuale politike dhe kthimin e ekonomisë së shëndetshme vendit me mbështetjen e Fondit Monetar Ndërkombëtar.