Sipas urdhërit të administratës së kryeqytetit, pista e patinazhit do të vendoset nga viti 2013 deri në vitin 2016 gjatë periudhës 15 dhjetor të vitit në vazhdim - 15 mars të vitit të ardhshëm. Në pistën e patinazhit është planifikuar të zhvillohet patinazh në masë i banorëve të qytetit si dhe aktivitete sportive e argëtuese.

Më parë Pemën e Vitit të Ri, të instaluar në Sheshin e Pavarësisë, protestuesit e çmontuan dhe e përdorën për ngritjen e barrikadave.