"Këtë e pikasi patrulla. Aktualisht po kryhen hetime që kanë për qëllim identifikimin e keqbërësve. Do të studiohen video regjistrimet e bëra nga kamerat e survejimit, po intervistohen dëshmitarët okularë", - tha zëdhënësi i policisë.

Përfaqësuesi i Ministrisë së Mbrojtjes të Rusisë për organizimin dhe zhvillimin e punëve ushtarako-përkujtimore në Poloni, Vjaçesllav Pollovinkin, tha se ky monument çdo vit sulmohet nga vandalët, të cilët shkruajnë mbi të slogane politike ose e spërkasim memorialin me bojë.