Protestuesit u rikthyen në rrugë pavarësisht nga fakti se Kryeministrja Yingluck Shinawatra shpalli mbi shpërndarjen e Parlamentit dhe përgatitjen për zgjedhjet e parakohshme.

Udhëheqësit e protestës ideja e mbajtjes së zgjedhjeve të parakohshme nuk i kënaq aspak. Sipas mendimit të tyre, këto masa nuk do të ndryshojnë asgjë, pasi qeveria aktuale vazhdon të punojë si e përkohshme.

Opozita këmbëngul se vendin e Shinawatra dhe ministrave të saj duhet të zërë "Këshilli Popullor". Se në çfarë mënyre do të formohet ai dhe nga cilët persona do të përbëhet, këtë protestuesit nuk e shpjegojnë.