"Sot, më 9 dhjetor të vitit 2013, stacionet "Majdan Njezalezhnosti", "Kreshjatik"dhe "Teatralnaja" dhe kalimi për në stacionin "Zollotie vrorota" janë mbyllur përkohësisht për hyrjen dhe daljen e udhëtarëve në lidhje me njoftimin e marrë mbi minimin e tyre", - thuhet në faqen e Internetit të Metrosë.

Tani është ndërmarrë kontrolli i stacioneve për gjetjen e mekanizmave eksplozivë. Trenat kalojnë para këtyre stacioneve pa u ndalur.