Këshilltari, sipas informacionit të marrë nga autoritetet, nuk u plagos. Është fakt i njohur tashmë se tentativa për atentat ndaj jetës së tij janë ndërmarrë edhe më parë.

Numan është i njohur si një nga figurat kryesore politike të Jemenit: ai kryeson Partinë Socialiste dhe është Nënkryetar i Konferencës së dialogut kombëtar.