Siç theksohet në këtë njoftim, "Marrëdhëniet ruse-iraniane janë të bazuara në parimet e miqësisë dhe fqinjësisë së mirë dhe nuk rezultojnë aspak të jenë subjekt i koniunkturave politike".

"Dialogu politik mes liderëve të vendeve tona është ruajtur në mënyrë të vazhdueshme dhe kohët e fundit karakterizohet nga një intensitet i lartë", - thuhet në këtë dokument.