Personat, që bënin dezhurn në kampin me çadra të pjesëmarrësve të aksioneve të protestës në sheshin kryesor të kryeqytetit, njoftuan se pranë kampit shohin një njeri të shtrirë që nuk lëviz dhe nuk reagon ndaj të thirrurave. Ata njoftuan ndihmën e shpejtë, por mjekët që arritën në vendin e ngjarjes konstatuan vdekjen e burrit.

Sipas fjalëve të dëshmitarëve okularë, në vendin ku u gjet trupi i pajetë i të moshuarit ka gjurmë gjaku. Ndoshta burri ka marrë një dëmtim traumatik të trurit. Njëri prej dëshmitarëve okularë tha se jo larg vendit të ngjarjes ai pa një makinë, e cila filloi të lëvizë sapo të vdekurit iu afruan pjesëmarrësit e mitingut.