Është raportuar se gjatë inspektimit vizual të konstruksioneve bazë të Qendrës Tregtare "Sahara", ku është vendosur edhe një dyqan i rrjetit ushqimor "Maxima", u zbulua një plasaritje e tejpërtejshme 3 cm e thellë në të gjitha katet e saj. Gjatë inspektimit të supermarketit "Rimi" u konstatua një anim i dukshëm i konstruksionit të çatisë, dëmtime të tij si dhe të çara në muret e jashtme të godinës.

Më 21 nëntor, për shkak të shembjes së kulmit dhe disa mureve në Qendrën Tregtare "Maxima" në Riga, gjetën vdekjen mbi 50 vetë.