Sipas fjalëve të dëshmitarëve okularë, atij paraprakisht nisi t’i rridhte gjak nga goja. Fillimisht u supozua se personi në fjalë vdiq nga një dëmtim traumatik i trurit.

Ndërkohë, aksionet e protestës kundër refuzimit të Ukrainës për të nënshkruar Marrëveshjen e Stabilizim Asocimit me BE-në në Kiev po vazhdojnë. Sipas njoftimeve të administratës së qytetit, mjekëve gjatë natës së fundit iu drejtuan për ndihmë rreth 30 persona, 22 prej të cilëve u hospitalizuan me trauma, plagë, ftohje dhe acarim të sëmundjeve kronike akute.