Shkencëtarët përpiluan parashikimin e medaljeve në performancat e sportistëve. Ata zhvilluan një punë skrupuloze analitike të bazuar në modelin e tyre shkencor ekonomik.

Sipas informacionit të përftuar prej tyre rezulton se Rusia do të fitojë 24 medalje, duke mbetur prapa SHBA-së, Gjermanisë dhe Kanadasë. Ndërsa për vendin e katërt në tabelën e klasifikimit Rusia do të ndeshet me Norvegjinë, edhe pse vendi skandinav, siç mendojnë ekspertët sportivë, duhet të jetë një nga favoritët e garës së medaljeve.