Sipas fjalëve të saj, e gjithë bota po vëzhgon atë që po ndodh në Ukrainë. Nuland deklaroi se autoritetet e vendit janë përballë një zgjedhjeje: ose "të pranojnë kërkesat e popullit të tyre" ose "ta zhgënjejnë popullin dhe të rrezikojnë të zhyten në kaos dhe dhunë".