Gjatë "tryezës së rrumbullakët" ditën e enjte në Kiev ai vuri në dukje se në këtë numër përfshihen më shumë se 220 oficerë të organeve të zbatimit të ligjit, nga të cilët 126 efektivë janë hospitalizuar, 5 prej tyre me lëndime të rënda.

Në Kiev dhe qytete të tjera të vendit që nga fundi i nëntorit nuk po rreshtin protestat masive të mbështetësve të integrimit evropian, të cilët janë të pakënaqur nga vendimi i autoriteteve për të mos nënshkruar për momentin Marrëveshjen e Stabilizim Asocimit me BE-në.