Sipas fjalëve të Kardinalit, komiteti i ri në të ardhmen mund të zhvillojë një kod të sjelljes profesionale për klerikët, si dhe një sistem suplementar kontrolli ndaj kandidatëve për priftërinj.

Vitet e fundit në disa vende kanë shpërthyer skandale të bujshme rreth priftërinjve pedofilë, të cilat i kanë shkaktuar dëm të madh reputacionit të Kishës Katolike.