"Në mesin e protestuesve ka forca ekstremiste, dhe këto forca ekstremiste po ndjekin tani linjën e uzurpimit të institucioneve dhe ndërtesave shtetërore. Ata zaptuan godinën e Bashkisë, është bllokuar puna e administratës së Presidentit të Ukrainës, qeverisë dhe parlamentin tonë", - u shpreh Kryeministri.

"Ne u themi atyre që merren me këtë punë - se ata po shkelin ligjin, se kjo nuk është rruga e evropiane e zhvillimit, dhe bëjmë thirrje që të gjitha çështjet të zgjidhen në tryezën e bisedimeve", - tha Mykola Azarov.