Ky veprim u ndërmorr në përgjigje të kërkesës së qeverisë që opozitari kryesor Suthep Thyaksubanu t'u dorëzohet vullnetarisht organeve të zbatimit të ligjit.

Më parë, qeveria dhe protestuesit ranë dakord që të ndalnin përkohësisht konfrontimin me rastin e festës kombëtare të Tajlandës - Ditëlindjes së Mbretit.