Shpërthimi ndodhi në një fabrikë të prodhimit të municioneve për armët e gjuetisë dhe ato sportive në qytetin Leiria. Pas shpërthimit, shkaqet e të cilit mbeten ende të panjohura, në ndërmarrje shpërtheu zjarr, për shuarjen e të cilit u nevojit rreth një orë. Njëri nga zjarrfikësit gjatë kësaj kohe pësoi lëndime të lehta.