Siç pritet, në takimin ministror të KNR-së do të diskutohet zgjidhja e konfliktit në Siri, duke përfshirë edhe shkatërrimin e armëve kimike siriane, çështja e utilizimit të municioneve të vjetëruara në qarkun e Kaliningradit, situata në Afganistan si dhe çështjet e lidhura me përgatitjen e samitit të ardhshëm të Aleancës.

Situata në Ukrainë nuk figuron si çështje e rendit të ditës të takimit të radhës të Këshillit NATO-Rusi.