Vetë titulli i librit i premton lexuesit rus një këndvështrim të paanshëm ndaj proceseve të integrimit në Evropë. Dhe kjo është mjaft intriguese.

Nuk është sekret për askënd se Rusia akuzohet shpesh për ambiciet e saj perandorake në politikën "e gabuar" kombëtare. Dhe ja tani shtëpia botuese ofroi një mundësi për ta njohur lexuesin rus me mendimin mjaft autoritar në lidhje me faktin se si vepron Evropa në procesin e integrimit. Cilat janë metodat e saj, çfarë ndodh në këtë rrugë me demokracinë, ekonominë, politikën dhe identitetin kombëtar të popujve të Evropës.

Përkthimi i këtij libri është realizuar nga bashkëpunëtorja e Radiokompanisë "Zëri i Rusisë", Irina Dollgih.